Spoznajte tretjo najmanjšo regijo v Sloveniji, ki Vas bo zagotovo presenetila z raznoliko ponudbo doživetij in aktivnosti v objemu neokrnjene narave Pohorskih gozdov, doline reke Drave in UNESCO Geoparka Karavanke. Koroška ponuja najlepše razglede z gora (pohodništvo, kolesarjenje), najglobje skrivnosti podzemlja (Podzemlje Pece z vlakcem, s kolesom, s kajakom), najbolj zabavne aktivnosti na vodi, v zraku in na trdnih tleh (splavarjenje na reki Dravi, obisk turističnih kmetij, najdaljši zipline v Evropi), slastne tradicionalne jedi (mežerli, kvočevi nudlni, trenta, salame, mošt,…), osupljivo kulturno in etnološko dediščino (stara trška jedra, sakralni objekti, muzeji, galerije,…) ter prijetne in gostoljubne gostitelje, ki so “vedno za mušter bili”. Zato: doživite, začutite, okusite KOROŠKO! 

Za romantičen ali aktiven pobeg v dvoje, za sprostitev ali aktiven počitek z družino in prijatelji, smo pripravili aranžmaje, ki vključujejo izbrano namestitev (IZKORISTITE TURISTIČNE VOUCHERJE) in izbor doživetij ter aktivnosti glede na tvoje/vaše interese. Aranžmaji so informativni in jih brez težav prilagodimo tvojim/vašim potrebam in željam.

ZAKAJ BI HODIL NA KOROŠKO? Ker je epidemiološko varna destinacija, saj ponudniki dosledno upoštevajo vse smernice in ukrepe za zajezitev nevarnosti prenosa okužbe s Covid-19. Ker je še neraziskana destinacija, manj poznana in zaradi tega neobremenjena z masovnim turizmom ter zelo atraktivna za nove raziskovalne podvige. 

Vse aktivnosti paketa ZA VAJU – romantični:              129,90 €/os

Vključeno:

– romantična vožnja s splavom hlodovcem ob sončnem zahodu z večerjo (5-hodni degustacijski meni), pijačo in vodenjem (2 uri)

– voden ogled Podzemlja Pece s turističnim vlakcem, predstavitev življenja in dela rudarjev, ogled zbirke mineralov (2 uri)

– obisk zasebnega wellnessa, romantična kopel in savnanje (3 ure)

– raziskovanje mesta Slovenj Gradec (mesto glasnik miru, najlepše in najbolj gostoljubno srednje mesto 2019, partner Evropske prestolnice kulture 2012) 

NAMESTITEV (možnost plačila s turističnimi boni):

– dvoposteljna soba v hotelu 3*, vključen zajtrk:                                74 €/nočitev/soba
– dvoposteljna soba v hotelu 4*, vključen zajtrk:                                85 €/nočitev/soba
– apartma:                                                                                                  60 – 130 €/dan

ZA VAJU – romantičen pobeg v dvoje

Za tri dni pobegnita od vsakdanjih obveznosti in si privoščita oddih samo za vaju! Privoščita si romantično večerno vožnjo s splavom po reki Dravi, okušajta dobrote s koroških kmetij in opazujta, kako mrak počasi ugasne luči v Dravski dolini. Raziščita Podzemlje Pece, spoznajte življenje in delo rudarjev v Mežiški dolini nekoč in se po zabavni vožnji z rudniškim vlakcem sprostita z obiskom wellnessa samo za vaju dva. Priporočamo še romantičen sprehod po starem trškem jedru mesta Slovenj Gradec s cerkvijo Sv. Elizabete, rojstno hišo Huga Wolfa, Galerijo likovnih umetnosti, delavnico in trgovinico znanega lectarja Pergerja, ogled Ghandijevega parka in pokušino odlične kave ali najboljšega sladoleda daleč naokoli. 

Trajanje: 2 noči/3 dni 

ZA VAJU – aktivni pobeg v dvoje

Izkoristita “vajin čas” za aktiven oddih od vsakdana. Aktivno sodelujta pri plovbi z manjšim splavom hlodovcem, si oglejta reko Dravo z druge perspektive ter uživajta v malici iz flosarske cule. Oglejta si krasno ekološko kapelico v “lepi dolini” in se skozi gozd povzpnita do 23 m visokega Sedelnikovega slapa. S kajakom odkrijta številna jezera skoraj 700 m pod površjem, raziščita skrivnostno tišino in temo Podzemlja Pece in se okrepčana s knapovsko malico vrnita na površje. Skozi Mežiško dolino se odpravita v olimpijsko vas Črna na Koroškem in se za krasen zaključek aktivnega pobega v dvoje spustita po Olimplinu, ki je s svojimi 1260 m ena od najdaljših jeklenici v Evropi.

Trajanje: 2 noči/3 dni 

Vse aktivnosti paketa ZA VAJU – aktivni:                            139,90 €/os

Vključeno:

– vodena vožnja z manjšim splavom hlodovcem, aktivno vključevanje v splavarjenje, flosarska malica in pijača iz flosarske cule, počitek na viseči mreži in sproščanje v objemu neokrnjene narave (2 uri)

– vodeno raziskovanje Podzemlja Pece s kajakom 700 m pod površjem, veslanje po skrivnostnih rovih, zalitih z vodo; knapovska malica (4 ure)

– usmerjen ogled ekološke kapelice v “lepi dolini”, kratek pohod skozi gozd do Sedelnikovega slapa, najvišjega slapa na Kozjaku (23 m)

– spust po jeklenici Olimpline (1260 m), ogled “olimpijske” vasi Črna na Koroškem

NAMESTITEV (možnost plačila s turističnimi boni):

– dvoposteljna soba v hotelu 3*, vključen zajtrk:                                       74 €/nočitev/soba
– dvoposteljna soba v hotelu 4*, vključen zajtrk:                                       85 €/nočitev/soba
– apartma:                                                                                                         60 – 130 €/dan

Vse aktivnosti paketa FAMILIJA:                         229,90 €/družina*

Vključeno:

– vodena vožnja z manjšim splavom hlodovcem, aktivno vključevanje v splavarjenje, flosarska malica in pijača iz flosarske cule, počitek na viseči mreži, animacija za otroke-iskanje skritega zaklada (2 uri)

– voden ogled Podzemlja Pece s turističnim vlakcem, predstavitev življenja in dela rudarjev, ogled zbirke mineralov, obisk doživljajskega parka (2,5 ure)

– usmerjen ogled ekološke kapelice v “lepi dolini”, kratek pohod skozi gozd do Sedelnikovega slapa, najvišjega slapa na Kozjaku (23 m)

– kopanje v prvem biološkem jezeru v Sloveniji (ali letnem bazenu)

NAMESTITEV (možnost plačila s turističnimi boni):

– dvoposteljna soba v hotelu 3*, vključen zajtrk:                                74 €/nočitev/soba
– dvoposteljna soba v hotelu 4*, vključen zajtrk:                                85 €/nočitev/soba
– apartma:                                                                                                  60 – 130 €/dan

 

* Cena velja za družino 2 odrasla + 2 otroka do 12 let (animacije primerne starosti otrok). Družinam s starejšimi in/ali več otroki prilagodimo program.

FAMILIJA – trenutki z družino

Z družino pobegnite iz vsakdana in preživite nekaj kakovostnega časa v objemu neokrnjene narave, na svežem zraku, stran od množice ljudi ter mestnega vrveža. Aktivno sodelujte pri plovbi z manjšim splavom hlodovcem, spoznajte reko Dravo in življenje flosarjev ter skupaj z otroki poiščite skriti flosarski zaklad. Uživajte v poležavanju na pletenem ležalniku ter se okrepčajte s flosarsko malico iz cule. Odpravite se na sprehod skozi gozd in se povzpnite do 23 m visokega Sedelnikovega slapa. V prijetni senci si oglejte še ekološko kapelico v “lepi dolini” in se nato osvežite v edinem biološkem bazenu v Sloveniji. Kopanje v bazenu s popolnoma naravnim čiščenjem, skakanje s pomola in spuščanje po toboganu bo zagotovo nepozabno. Po dogodivščinah v naravi ter na in v vodi bo čas, da raziščete še koroško podzemlje. S pravim rudarskim vlakcem se odpravite v podzemlje Pece, kjer boste spoznali delo in življenje rudarjev v preteklosti. Nazaj na površju vas bo zagotovo navdušila zbirka mineralov in doživljajski park, v katerem boste spoznali dinozavre, Kralja Matjaža in posebna plezalna stena v obliki mineralov in kristalov iz rudnika.

Trajanje: 2 noči/3 dni

 

AKTIVNA FAMILIJA – oddih za aktivne družine

Aktivna, krepka družina premaga vse izzive! Ostanite povezani in skupaj uživajte v aktivnostih na prostem: odkrijte prostrane koroške gozdove in uživajte v dih jemajočih razgledih, spoznajte bogastvo reke Drave, s kolesi raziščite koroško podzemlje in “poletite” nad olimpijsko vasjo. Z manjšim splavom hlodovcem spoznajte reko Dravo in življenje flosarjev, aktivno pomagajte pri krmarjenju splava ter uživajte v spokojnosti reke. Okrepčajte se s flosarsko malico iz cule. Glede na kondicijsko pripravljenost boste usvojili enega od koroških vrhov (Uršlja gora / Črni vrh / Kremžarica) in uživali v nepozabnih razgledih. Z najvišje točke pa “skok” pod zemeljsko površje. Avanturistična vožnja s kolesi po zapuščenih rovih nekdanjega rudnika cinka in svinca bo ponudila vpogled v delo in življenje rudarjev ter preizkusila vaše kolesarske spretnosti. Potepanje po Mežiški dolini se bo zaključila v “olimpijski vasi”, Črni na Koroškem, kjer vas čaka ena najdaljših jeklenic v Evropi – Olimpline. Švignite čez olimpijsko vas, začutite adrenalin in svobodo!

Trajanje: 2 noči/3 dni

Vse aktivnosti paketa AKTIVNA FAMILIJA:             459,90 €/družina*

Vključeno:

– vodena vožnja z manjšim splavom hlodovcem, aktivno vključevanje v splavarjenje, vso o Dravski dolini in splavarjenju nekoč in danes, flosarska malica in pijača iz flosarske cule, počitek na viseči mreži (2 uri)

– vodeno kolesarjenje po rovih Podzemlja Pece (5 km), obvezna kolesarska oprema in gorsko kolo (možna izposoja) (2,5 ure)

– usmerjen pohod na enega od koroških vrhov z čudovitimi razgledi (dogovorimo glede na kondicijsko pripravljenost družine), možnost najema vodnika

– spust po jeklenici Olimpline (1260 m), ogled “olimpijske” vasi Črna na Koroškem

NAMESTITEV (možnost plačila s turističnimi boni):

– dvoposteljna soba v hotelu 3*, vključen zajtrk:                                        74 €/nočitev/soba
– dvoposteljna soba v hotelu 4*, vključen zajtrk:                                        85 €/nočitev/soba
– apartma:                                                                                                          60 – 130 €/dan

 

* Cena velja za družino 2 odrasla + 2 otroka nad 10 let (aktivnosti primerne starosti otrok). Družinam z mlajšimi in/ali več otroki prilagodimo program.

Vse aktivnosti paketa P / Ž / S:                              59,90 €/osebo*

Vključeno:

– splavarjenje z velikim splavom “taljanškom”, animacijski program (humorist, flosarski muzikant), flosarska malica, kava, flosarski krst (2 uri)

– voden ogled Podzemlja Pece s turističnim vlakcem, predstavitev življenja in dela rudarjev, ogled zbirke mineralov, obisk doživljajskega parka (2 uri)

– usmerjen ogled ekološke kapelice v “lepi dolini”, kratek pohod skozi gozd do Sedelnikovega slapa, najvišjega slapa na Kozjaku (23 m)

– obisk turistične kmetije, vožnja s turističnim vlakcem, ogled obore z divjadjo, biološke učilnice, predstavitev kmetije, pokušina domačih izdelkov s kmetije

NAMESTITEV (možnost plačila s turističnimi boni):

– dvoposteljna soba v hotelu 3*, vključen zajtrk:                                74 €/nočitev/soba
– dvoposteljna soba v hotelu 4*, vključen zajtrk:                                85 €/nočitev/soba
– apartma:                                                                                                  60 – 130 €/dan

 

* Cena velja za skupino od 4 oseb naprej. Program lahko prilagodimo vašim željam.

PRJATLI / ŽLAHTA / SODELAVCI 

Druženje, zabava, oddih stran od vsakdanjih skrbi, v izbrani najboljši družbi – s prijatelji, sorodniki ali sodelavci… Bi bilo super, kajne? Pobegnite iz vsakdana in ustvarite spomine v objemu neokrnjene narave, na svežem zraku, stran od množice ljudi ter mestnega vrveža. Zabavajte se na rajži s splavarji, spoznajte življenje splavarjev nekoč in danes, se okrepčajte s splavarsko malico, nasmejte šaljivim prigodam flosarjev in zaplešite ter zapojte na Dravi. Odpravite se na sprehod skozi gozd in se povzpnite do 23 m visokega Sedelnikovega slapa. V prijetni senci si oglejte še ekološko kapelico v “lepi dolini” in uživajte v blagodejni tišini neokrnjene narave. Po dogodivščinah v naravi ter na vodi bo čas, da raziščete še koroško podzemlje. S pravim rudarskim vlakcem se odpravite v podzemlje Pece, kjer boste spoznali delo in življenje rudarjev v preteklosti. Nazaj na površju vas bo zagotovo navdušila zbirka mineralov in doživljajski park, v katerem boste spoznali dinozavre in Kralja Matjaža. Potepanje po Mežiški dolini izkoristite še za ogled obore z damjaki in mufloni, biološke učilnice in vožnjo s posebnim turističnim vlakcem. Seveda mimo ta prave “velbane” kleti in pokušine domačih salam, mošta in jogurta ne bo šlo. Gospodar bo z veseljem predstavil turistično kmetijo in za lep zaključek dneva povedal kakšno “lovsko”. 

Trajanje: 2 noči/3 dni

 

AKTIVNI PRJATLI / ŽLAHTA / SODELAVCI

Koroška nudi številne avanture tudi za tiste, ki ste željni izzivov, novij podvigov in adrenalina. Podajte se na nepozabno dogodivščino in se s prijatelji, sorodniki ali sodelavci  zabavajte stran od mestnega vrveža, v objemu prostranih gozdov in bistrih rek. Z manjšim splavom hlodovcem spoznajte reko Dravo in življenje flosarjev, aktivno pomagajte pri krmarjenju splava, počivajte na mreži ter uživajte v spokojnosti reke. Okrepčajte se s pravo flosarsko malico iz cule. Podajte se na enega od krasnih koroških vrhov (Uršlja gora / Črni vrh / Kremžarica) in uživajte v nepozabnih razgledih. Iz višine pa “skok” pod zemeljsko površje. S kajakom odkrijte številna jezera skoraj 700 m pod površjem, raziščite skrivnostno tišino in temo Podzemlja Pece in se okrepčani s knapovsko malico vrnite na površje. Skozi Mežiško dolino se odpravite v “olimpijsko vas” Črna na Koroškem in se za krasen zaključek vznemirljive avanture spustite po Olimplinu, ki je s svojimi 1260 m ena od najdaljših jeklenici v Evropi.

Trajanje: 2 noči/3 dni

Vse aktivnosti paketa AKTIVNI P / Ž / S:             139,90 €/osebo*

Vključeno:

– vodena vožnja z manjšim splavom hlodovcem, aktivno vključevanje v splavarjenje, vso o Dravski dolini in splavarjenju nekoč in danes, flosarska malica in pijača iz flosarske cule, počitek na viseči mreži (2 uri)

– vodeno raziskovanje Podzemlja Pece s kajakom 700 m pod površjem, veslanje po skrivnostnih rovih, zalitih z vodo; knapovska malica (4 ure)

– usmerjen pohod na enega od koroških vrhov z čudovitimi razgledi (dogovorimo glede na kondicijsko pripravljenost skupine), možnost najema vodnika

– spust po jeklenici Olimpline (1260 m), ogled “olimpijske” vasi Črna na Koroškem

NAMESTITEV (možnost plačila s turističnimi boni):

– dvoposteljna soba v hotelu 3*, vključen zajtrk:                                        74 €/nočitev/soba
– dvoposteljna soba v hotelu 4*, vključen zajtrk:                                        85 €/nočitev/soba
– apartma:                                                                                                          60 – 130 €/dan

 

* Cena velja za skupino od 4 oseb naprej. Program lahko prilagodimo vašim željam.